19:15

IFK Uppsala

Referat: UNIK utveckling - IFK Uppsala

En härlig bandykväll på Studan när UNIK B mötte IFK Uppsala! Det trodde man inte i morse när snön vräkte ner. Vaktmästarna hade gjort ett bra jobb och fått bort all snö och kunde bjuda oss på en härlig nyspolad is.
Det var två spelsugna lag som drog igång med ett högt tempo med fin skridskoåkning och bra bollsläpp. UNIK ägde bollen mest men lyckades inte komma ända fram till målet. I stället kontrade IFK effektivt och kunde ta ledningen med 0-1 i den 17e minuten. Den för dagen nykomponerade backlinjen hängde inte riktigt med i svängarna och minuten efter var det dags för 0-2.
Men laget gav inte upp för det utan fortsatte trumma på i ett högt tempo. IFK spelarna verkade tröttna för de kom ofta och bytte med varandra. I 30e minuten kom reduceringen till 1-2. Det var Eric som var framme på en hörnretur och sprätte in bollen. I 41a minuten stack Jonas iväg på en utflykt från egen planhalva där han avslutade med att runda målvakten och peta in 2-2, vilket också var halvtidsresultatet.
I andra halvlek fortsatte vi åka skridskor och släppa boll till varandra. Vi tog över matchen och i 7e minuten gjorde Eric 3-2 till UNIK. I 15e satte Eric sitt 3e mål på pass från Johan och ökade på till 4-2. Nu var matchen våran och IFKs anfall stoppades effektivt genom ett bra lagarbete. I 23e satte Jocke 5-2 på en hörnvariant och i matchens sista sekunder fastställde Sverre slutresultatet till 6-2

Laget: Jesper N (MV), JO, Markus L, Johan O, Micke R, Ludde, Gustav N, Sverre, Jonas A, Christian L, Eric P, Martin A och Jocke L

Målen: Eric 3 st, Jonas, Jocke och Sverre 1 var